Комунальне некомерційне підприємство
«Центр первинної медико-санітарної допомоги №3»
Святошинського району м. Києва
Міністерство охорони
здоров'я України
 

#ГрупаРівних в нашому закладі _ Україно-швейцарський проєкт "Розвиток медичної освіти"

Дата: 03.05.2024 13:20
Кількість переглядів: 15

❤️‍🩹🏥 26 квітня  2024 року  у нашому Центрі відбулось офіційне створення Групи рівних та пройшла зустріч з розбором цікавого клінічного випадку.

👥Групи рівних є сучасним методом безперервного професійного розвитку медичних фахівців: лікарів/лікарок, медичних сестер/медичних братів, менеджерів/менеджерок охорони здоров’я, який забезпечує відповідність здобутих знань професійним потребам, своєчасність і доступність навчання кожному зацікавленому фахівцеві. Навчання відбувається з використанням структурованих підходів до обговорення, аналізу професійних ситуацій, розбору складних клінічних або управлінських випадків, учасники діляться знаннями або обмінюються досвідом, будують професійні зв’язки з колегами.

🔝Метою діяльності Груп рівних є безперервне поліпшення якості медичної допомоги, вдосконалення практики фахівців охорони здоров’я для надання медичних послуг найвищої якості.

🗺️Групи рівних функціонують в таких країнах Європи, як Австрія, Бельгія, Данія, Німеччина, Ірландія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Швейцарія, Велика Британія. Зокрема, в Швейцарії участь у Групах рівних є обов’язковою вимогою до БПР лікарів.

🗝️Як метод БПР, Групи рівних мають низку переваг, зокрема:

* Є проблемоорієнтованими і практичними: обговорюються реальні проблеми, практичні випадки, з якими медичні фахівці стикаються в щоденній практиці.

* Усі учасники є рівноправними: це сприяє відкритості й конструктивному обговоренню.

* Групи рівних дають можливість обмінюватись ідеями, ділитись досвідом.

* Заохочують самостійне навчання: учасники готуються до зустрічі.

* Групи рівних сприяють створенню професійних спільнот через постійне спілкування і співпрацю.

* Групою можна досягти більшого, ніж самостійно

🇺🇦🇨🇭 Україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» підтримує запровадження і розвиток Груп рівних для лікарів/лікарок, медичних сестер/медичних братів, менеджерів/менеджерок охорони здоров’я, як складову оновленої системи БПР в Україні. Зокрема, проєкт навчає фасилітаторів Груп рівних – медичних фахівців, які сприяють організації і проведенню груп рівних на місцевому рівні. Для проведення навчання залучаються швейцарські й українські фахівці. Також проєкт надає супервізійну й інформаційну підтримку учасникам ініціативи, забезпечує постійний обмін досвідом і можливість груп реалізовувати власні ініціативи.©️ #ГрупаРівнихКиїв #ГрупаРівних #ТутДієГрупаРівних


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень