Комунальне некомерційне підприємство
«Центр первинної медико-санітарної допомоги №3»
Святошинського району м. Києва
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Гайд безбар’єрних подій

Дата: 26.04.2024 14:15
Кількість переглядів: 44

 У межах ініціативи першої леді Олена Зеленська “Без бар’єрів” створено Гайд безбар’єрних подій. Це практичний посібник для проведення заходів за принципами доступності та інклюзії.

📌 Гайд містить рекомендації, як зробити захід зручним і комфортним для всіх учасників події, незалежно від їхніх фізичних, когнітивних чи сенсорних відмінностей. Важливо, щоб принципи безбар’єрності були враховані на всіх етапах організації – починаючи від запрошень і вибору локації до облаштування різних зон і підготовки персоналу.

Наприклад, Гайд пояснює, чому необхідно забезпечувати навігацію для важливих зон (туалетів, виходів тощо), допоміжне аудіопрослуховування, переклад на жестову мову та інші елементи доступності.

Поради стосуються як офлайн-заходів, так і онлайн.

👉 Гайд безбар’єрних подій можна завантажити у форматі книги за посиланням: https://cutt.ly/iw6lJHcd. Також Гайд є окремим розділом “Довідника безбар’єрності” (https://bf.in.ua/).

Рекомендації розроблені в межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень